Pamukkale Şarapları’nın kurucusu Fevzi Tokat’ın kızı Selda Tokat, toplumsal medya hesabından paylaştığı ileti ile altı ay evvel hayatını yitiren amcası Yasin Tokat ve babasını andı. Amcasının akabinde idareye geçen Selda Tokat şunları yazdı:
Canım amcam,
Canım babamla birlikte beni izlediğinizi biliyorum. Gururla izlediğinizi.
Birden apansız seni kaybedeli 6 ay geçiverdi.
Hangi koltukta oturduğumu bildiğimi, bıraktığın bayrağı alıp, erişebileceğim en üst direğe dikeceğimi bilirsin sen.
Bunu büyük bir gururla yapacağım. Yapacağız.
hemen yanımda fevzi, tüm ailemiz, tüm takımımız, bayilerimiz, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, yoldaşlarımız, yol yürüdüklerimiz ve her daim yanımda dostlarımla birlikte…”
PAMUKKALE ŞARAPLARININ HİKAYESİ
1950’DE Koparan Köyü’nden çıkan Fevzi Tokat, nakliye- ticaret yapmak üzere Güney’e (Denizli) gitti. Yeni işe atıldığı günlerde babası, oğlu Fevzi Tokat’a takviye için bir kamyon aldı. O periyotta Güney’deki bağlardan üretilen üzümden çoğunlukla pekmez yapılıyordu. Pekmez tüketiminin azalmaya başlamasıyla Güney’de birinci şaraphaneyi 1954 yılında Hüseyin Hoş kurdu.
Ardından ortalarında Fevzi Tokat’ın da yer aldığı 10 kişi ikinci şaraphaneyi açtı. 6-7 yıl sonra şirket dağıldı. Oradan ayrılanlar 4-5 farklı şaraphane faaliyete geçirdi. Başka şaraphane açanlar ortasında Fevzi Tokat da vardı. Fevzi Tokat, şarap üretimine 1962 yılında 4 kardeşiyle birlikte girdi. 300 metrekarelik şaraphanede şişelemeye 1965-1966’da geçilebildi. O günlerde Fevzi Tokat’ın en küçük kardeşi Yasin Tokat, lise öğrencisiydi.
Ziraat Fakültesini 1972’de bitirdim. Zeytinyağı, şarap, süt ve bira konusuna ağırlaştım. Fakülteyi bitirdikten sonra Güney’e dönüp ağabeyinin yanında çalışmaya başladı. 1972’den itibaren de Pamukkale Şarapçılık’ın tüm sorumluluğu Yasin Tokat’a geçti.
Amcası Yasin Tokat’ın idarede olduğu günlerde Pamukkale Şarapları Yönetim Kurulu Üyesi olan Selda Tokat ise daha çok pazarlama ve satışla ilgileniyordu.